Bij deze de eerste update vanuit Frankrijk. Vanwege ons drukke schema komen we er helaas te weinig aan toe om artikelen te schrijven. We komen laat terug van de etappes, en komen elke avond tijd tekort om de tenten in te richten, te douchen (met een wachtrij van een half uur), en vervolgens wachten in de rij voor het avondeten.

Inmiddels hebben we drie dagen gehad. Drie slopende dagen door de Alpen. Arjan en Dirk begonnen de eerste etappe met maagklachten. Gelukkig herstelde Dirk tijdens de tocht. Arjan bleef echter slappe benen houden en had veel moeite met de Alpe d’Huez. Iedereen haalde knap en vlot de finish.

Op dag twee werd de Koninginnerit gereden. Een bizarre tocht van 165 km met de col de la croix de fer, de madeleine en de col de tamie. We hebben de groep opgesplitst in twee├źn en na meer dan 8 uur fietsen kwamen we aan op de finish. Uiteindelijk een fantastische etappe met prachtige uitzichten en het mooiste weer wat we ons konden wensen.

Vandaag dan de 3e etappe. 180 km door semi hooggebergte. Omdat iedereen al aardig uit de reserves had geput, waren de benen bij 150 km zo goed als leeg. Gevolg: hangende kopjes bij de laatste tussenstop.
Binnenkort een uitgebreidere update! Op Facebook worden trouwens regelmatig foto’s geplaatst.

image